Kaupunkikulttuuria kaikilla mausteilla, kiitos!

Posted on Posted in Blogi
Streat
Streat Helsinki keräsi yli 20 000 katuruuan ystävää yhteen Helsingissä

Kirjoitukseni on julkaistu Aamulehdessä 8.6.2014

Aamulehti uutisoi näyttävästi etusivullaan Laukontorin iltatorikokeilun aloittamisesta (AL 3.6.). Uutisessa haastateltiin kaupunkilaisperhettä, joka uskoi torikäyntien lisääntyvän laajennetun aukioloajan ansiosta. Samalla huomioitiin, ettei iltatori saanut heti ensimmäisenä iltana massoja liikkeelle vähäisen tiedotuksen johdosta. On mainiota, että valmistelemani valtuustoaloite on edennyt ja saimme vihdoin Tampereelle aidon iltatorin, jossa on mahdollista nauttia torikahveista ja herkuista vielä työpäivän jälkeenkin. Käytetään tilaisuus siis hyödyksi!

Elävään kaupunkikuvaan kuuluvat monimuotoiset katukeittiöt. Katuruokakulttuuri on kovassa nousussa ja Helsingissä ensimmäistä kertaa järjestetty katuruokafestivaali Streat Helsinki keräsi yli 20.000 katuruuan ystävää yhteen. Tällä hetkellä Tampereen kaupunki pohtii omaa suhtautumistaan katuruokayrittäjiin. On virheellinen käsitys, että siistit mökit kauniine ulkopöytineen ja herkullisin keittiöineen rinnastetaan vain yöaikana aukioleviin liikuteltaviin nakkikojuihin. Tästä johtuen katuruokayrittäjille ei tahdo löytyä paikkoja keskustasta tai sen tuntumasta lainkaan päivisin. Tällä hetkellä torien ulkopuolisia myyntipaikkoja on koko kaupungissa neljä kappaletta, joista suurin osa on sallittuja myyntipaikkoja vain yöaikaan.

Kaupungin tulee uudistaa pelisääntöjä siten, että katuruokaravintoloita voitaisiin tuoda keskustan kävelykaduille ja aukioille sekä lähialueen puistoihin ihmisiä palvelemaan. Esimerkiksi Sorsapuistoon mahtuisi mainiosti katuruokaravintola pöytineen.

Toivon virkamiehiltä myös pikaista ja myönteistä vastausta valmistelemaani valtuustoaloitteeseen puistojen ja uimarantojen grillauspaikoista. Me tarvitsemme katuruuan lisäksi matalan kynnyksen yleisiä grillauspaikkoja mahdollistamaan kaupunkilaisten yhteistä ajanviettoa kesällä.

**

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2015. Jokainen kannustaja matkan varrella auttaa huikeasti jaksamaan eteenpäin. Liityt tukiryhmääni mukaan tämän sivun kautta.

Kuva: Streat Helsinki