Toivottavasti natsijärjestö lakkautetaan Tampereella

Posted on Posted in Blogi

(Kirjoitus on julkaistu 26.10.2017 Aamulehdessä)

Viime viikonloppuna Tampereella kerääntyi sadoittain natseja Suomesta ja muualta pohjoismaista. Erityisesti ruotsalaisten uusnatsien tuella natsit pyrkivät näyttämään voimaansa, koska Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee tällä viikolla kannetta natsijärjestö Suomen vastarintaliikkeen (SVL) lakkauttamiseksi. Tästä syystä natsijärjestö on paniikissa. Aiemmin tässä kuussa he postittivat eduskunnalle oman manifestinsa, jossa yrittivät argumentoida lakkauttamistaan vastaan.

Natseille ei pidä antaa piiruakaan periksi. Minkään suvaitsevaisen demokratian ei pidä suvaita järjestöä, jonka koko olemassaolon tarkoitus on tuhota moniääninen yhteiskunta ja muuttaa maamme diktatuuriksi. Vastarintaliikkeen julkinen tavoite on luoda valtio, jossa vain valkoiset ”oikeamieliset” ovat oikeutettuja olemassaoloonsa. Suomessa ei pidä suvaita mitään näin hirveää sananvapauden varjolla. Kukaan ei saa käyttää omia kansalaisvapauksiaan toisten ihmisryhmien kansalaisvapauksien rajoittamiseen.

Suomella on YK:n rotusyrjinnän vastaisen sopimuksen johdosta velvollisuus kieltää rasismia edistävät ja siihen yllyttävät järjestöt sekä muu organisoitu toiminta. Myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linjausten mukaan kokoontumisvapaus ei ulotu rasistiseen liikehdintään.

Hyvä, että poliisihallitus on ottanut Vastarintaliikkeen uhan vihdoin tosissaan ja ajaa nyt perustamani Huominen ilman pelkoa – järjestäytynyt rasismi rikoslakiin -kampanjan vaatimusta SVL:n lakkauttamisesta. Lakkautusvaatimus tulee silti auttamatta liian myöhään, kun ihmisiä on jo kuollut Suomessa järjestön tekojen kautta.

Seuraavat viikot näyttävät, kuinka maamme oikeusjärjestelmä suhtautuu järjestäytyneeseen fasismiin. Itse toivon, että oikeuslaitos antaa Tampereella vastarintaliikkeelle kuoliniskun ja sanoo kovaa ja kristallinkirkkaasti: Ei natseja Suomeen, ei natseja mihinkään!

Jaakko Mustakallio
Tampereen kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja (vihr)