Koulutusleikkaukset voidaan vielä hyvin pysäyttää!

Posted on Posted in Blogi

Mielipide julkaistiin Aamulehdessä 2.4. sunnuntaina. 

Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten hallitus on leikannut juuri niistä asioista, jotka ovat kaikkein tärkeimpiä. Se on leikannut eniten koulutuksesta ja nuorten tulevaisuudesta, koko Suomen paremmasta huomisesta.

Olen tavannut useita nuoria sekä lapsiperheitä, joiden tulevaisuus herättää minussa suurta huolta.

Miten rankan perhetaustan omaava nuori saa koulutusta ja ammatin, kun amisten suurleikkaukset vievät peruskoulun jälkeiset koulutuspaikat yhä kauemmaksi? Lähiopetuksen leikkaukset taas vievät ammattitaidon. Levyseppähitsaajaksi ei tulla kirjoja läpi tenttimällä. Entä kuinka käy eniten apua tarvitseville lapsiperheille, kun päivähoitomaksuja korotetaan, ryhmäkokoja kasvatetaan entisestään ja lasten oppimiserot ovat kasvussa?

Kouluttamattomuudella on edelleen vahva taipumus periytyä ja siksi laadukas koulutus on keino, jolla parhaiten tuetaan tasa-arvoa yhteiskunnassamme. Vanhempien asema tai varallisuus ei saa vaikuttaa lasten päivähoito-oikeuteen eikä nuorten mahdollisuuksiin saada koulutusta.

Erityisesti Tampereella koulutuksesta leikkaaminen on typerää, sillä vain osaamisella luomme uusia työpaikkoja. Ammattitaitoiset työntekijät houkuttelevat yrityksiä, ja laaja-alainen koulutus takaa, että osaamme soveltaa tietojamme yhä vauhdikkaammin muuttuvassa maailmassa.

Siksi on hienoa, että me voimme valita Tampereella toisin. Me voimme pysäyttää koulutusleikkaukset, kuten olemme pysäyttäneet Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten hallituksen yrityksen rajata työttömien lapsien oikeutta varhaiskasvatukseen. Me voimme myös helpottaa tamperelaisten amisten tuskaa antamalla kipeästi kaivattuja lisäresursseja lähiopetuksen turvaamiseen. Pidetään myös huolta, ettei Tampereella synny alueellista jakoa ”hyviin” ja ”huonoihin” kouluihin, vaan taataan opettajille riittävät resurssit tehdä työtään.

Kuntavaalit ovat koulutusvaalit ja Tampere tarvitsee nyt koulutuksen puolustajia!