Kokoomus syyttää omia tavoitteitaan kiihkovelkaantumiseksi ja populismiksi

Posted on Posted in Blogi

Kokoomuksen Tampereen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Ilkka Sasi kirjoitti tänään Aamulehdessä useita epätotuuksia.

Kokoomuksen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Sasi syyttää Vihreiden ajamaa tavoitetta maksuttomasta varhaiskasvatuksesta “kiihkovelkaantumiseksi ja populismiksi”. On kaksinaismoralismin huipentuma kokoomukselta hyökätä maksuttoman varhaiskasvatuksen tavoitetta vastaan, jonka heidän oma opetusministerinsä julisti puolueen yhdeksi kärkitavoitteeksi. Näemmekö nyt uusintana koulutuslupauksen pettämisen kuntatasolla?

Tämä on näissä kuntavaaleissa Kokoomuksen äänestämisen ongelma. Puolue mainosbrändää politiikastaan kaikkea kivaa ja kaunista, mutta todellisuudessa päättäjien teot ovat kylmiä arvovalintoja lasten ja nuorten kustannuksella. Tämä kaava toistuu, kun ensin ministerin naamalla ollaan olevinaan lapsiperheiden puolella, mutta Tampereella päätöksentekijät ovat valmiita taas kasvattamaan ryhmäkokoja ja viemään työttömän lapselta oikeuden täysipäiväiseen varhaiskasvatukseen.  

Saman kaavan näkee myös monissa muissa Tampereen tulevaisuuden kannalta tärkeissä kysymyksissä. Katsotaan Tamperelaisen vaalikoneesta kokoomusehdokkaiden vastauksia seuraaviin kysymyksiin.

 

Tampereen keskustan kävelypainotteisuutta tulisi lisätä nykyisestä

  • KOK: 60 Ei, 36 Kyllä
  • VIHR: 9 Ei, 91 Kyllä

 

Tampereen tulee tarjota työttömien lapsille ainoastaan osapäiväistä varhaiskasvatusta

  • KOK: 69 Kyllä, 31 Ei
  • VIHR: 13 Kyllä, 87 Ei

 

Veronkorotus on parempi vaihtoehto kuin palveluiden ja sosiaalietuuksien leikkaaminen

  • KOK: 78 Ei, 18 Kyllä
  • VIHR: 5 Ei, 95 Kyllä

 

Kuten hyvin näemme, kokoomuslaiset ovat itse sitä mieltä, että keskustan kävelypainotteisuutta ei saa lisätä, lapsiperheitä ei tarvitse kohdella yhdenvertaisesti sekä kokoomuslaiset näkevät koulutusleikkaukset maltillisia veronkorotuksia parempana vaihtoehtona.

Koska ääni menee aina ensin puolueelle ja vasta sitten ehdokkaalle, on jokaisen tärkeää muistaa, että äänestämällä kokoomusta koulutusleikkauksia ei peruta ja keskustan ja Hämeenkadun kehittämistä tehdään yksityisautoilun ehdoilla.

* Koska vaalien takia ehdokkaana oleva saa julkaista Aamulehdessä vain yhden mielipidekirjoituksen, julkaisen tämän vastineen verkkosivuillani.