Kaikki tuki Ukrainalle

Posted on Posted in Blogi

Julkaistu alunperin Venäjän suurhyökkäyksen vuosipäivänä 24.2.2023 

Ukraina on taistellut nyt tasan vuoden itsenäisyytensä, vapautensa ja koko Euroopan puolesta.

On meidän suomalaisten ja koko läntisen maailman etu, että Venäjä häviää. Vain häviöllä Venäjän suunta voidaan muuttaa kohti rauhaa. Siksi meidän on varmistettava, että Ukraina voittaa. Silti vieläkin moni Euroopan johtaja yrittää myönnytyksillä – väärin perustein – rakentaa suhteita Venäjän kanssa. Mutta vielä ei ole rauhan rakentamisen aika. Ensin Venäjä on saatava ulos Ukrainasta, ja siinä meidän on tuettava Ukrainaa kaikin mahdollisin tavoin.

Suomi on antanut Ukrainalle yli 600 miljoonalla eurolla aseellista apua ja useiden satojen miljoonien edestä humanitaarista apua. Kuitenkin pieni Viro on tukenut Ukrainaa suhteessa jopa kymmenkertaisesti. Siksi myös Suomen on tehtävä enemmän.

Ukraina tarvitsee lisää raskasta aseistusta. Tankkeja, lentokoneita, ilmatorjuntaa ja pitkän kantaman ohjuksia. Suomelta löytyy Euroopan toiseksi vahvimmat maavoimat. Löydämme varmasti tapoja auttaa, ja tukea on koko Euroopassa lisättävä, erityisesti niiden joita jo Naton turvatakuut suojaavat.

Tuntemattoman sotilaan Rokka sanoi traagisen totuuden: Sodat loppuu sotimalla. Kun YK on hampaaton, ei muuta tietä löydy hyväksyttävään rauhaan.

Jos olet tänään Tampereella, tule osoittamaan tukesi Ukrainalle klo 16 Keskustorille mielenosoitukseen Venäjän sotatoimia vastaan.

Kaikki tuki Ukrainalle. We stand with Ukraine. 🇺🇦