Jaakko Mustakallio Vihreiden varapuheenjohtajaksi

Posted on Posted in Blogi

Maailma on muuttunut ja tämä maa elää historiansa suurinta murrosta. Me Vihreät voitimme kuntavaalit, koska meillä oli kirkas visio siitä, minkälaiset kunnat Suomessa pärjäävät tulevaisuudessa. Ansaitaksemme ihmisten luottamuksen ja muuttaaksemme tämän maan suuntaa eduskuntavaalien 2019 jälkeen meillä on oltava kristallinkirkas visio siitä, mihin haluamme tätä maata viedä. Meidän on tarjottava inhimillinen vaihtoehto päivittää yhteiskuntamme rakenteet, jotka vastaavat vielä vanhan maailman haasteisiin. Työ, koulutus, ilmasto ja eriarvoisuus tarvitsevat määrätietoisia ratkaisuja nyt enemmän kuin koskaan.

Minä tulen Tampereelta, jossa minulle rakkaan punaisen työläiskaupungin päättäjänä ja kauppatieteiden maisterina tunnen rakennemuutoksen tuoman tuskan. Kun miltei viidennes tamperelaisista elää työttömänä, olen nähnyt, kuinka ihmisiltä katoaa usko omaan tulevaisuuteensa ja tilalle hiipii pelko. Olen nähnyt läheltä, kuinka se pelko ja ahditus aiheuttaa inhimillistä tuskaa ja ongelmia.

Vihreiden vision on oltava kokonaisuus pehmeitä toimia, panostuksia koulutukseen ja positiivista uskoa tulevaisuuteen. Meidän on haastettava Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten näköalattomuus, joka on tällä hallituskaudella tarjonnut ratkaisuksi kovia arvoja, raippaa sekä koulutus- ja sosiaaliturvan leikkauksia.

Meidän Vihreiden on oltava se inhimillinen vaihtoehto, joka kylvää toivon sanomaa. Meidän lupauksemme on uudistaa yhteiskuntaa ja pitää jokainen mukana. Meidän vaihtoehtomme on perustulo, joka on riittävä eikä pakota ihmisiä leipäjonoihin sekä poistaa raja-aidat työn, yrittämisen ja sosiaaliturvan välillä. Meidän vaihtoehtomme ymmärtää koko koulutusketjun merkityksen ja me annamme painoarvoa koulutukselle aina päiväkodeista korkeakouluihin. Meidän vaihtoehtomme ymmärtää talouden rakenteita, eikä vain yksittäisten yritysten etuja.

Hyvät ystävät!

Elämme muutosten maailmassa, jossa vihaa ja pelkoa lietsotaan sekä käytetään valtavirtapolitiikassa polttoaineena. Vihasta kärsivät aina eniten heikoimmassa asemassa olevat.

Vihreiden politiikan yhtenä tärkeimpänä tehtävänä on toimia vihan järkähtämättömänä vastavoimana. Kun viha painaa ihmisiä alaspäin, on meidän nostettava ihmisiä ylöspäin.

Muuttaaksemme Suomen suunnan, meidän on määrätietoisesti nostettava toisiamme taistelemaan paremman maailman puolesta. Ja erityisesti niiden puolesta, joilla ei ole edes omaa ääntä puolustaa itseään. Luonto, eläimet ja puhdas ympäristö tarvitsevat vaalijansa. Meidän on oltava vankka kallio yhdenvertaisuuden ja ympäristön puolustajia, mistä emme saa tehdä kompromisseja.

Minusta vielä lyhyesti:

Olen 29-vuotias, avantouintia ja jalkapalloa harrastava kauppatieteiden maisteri. Lähdin alunperin mukaan politiikkaan, koska haluan puolustaa kestävää hyvinvointivaltiota.

Olen politiikassa taistellut niin kaduilla kuin eduskunnassa järjestäytynyttä rasismia vastaan sekä osoittanut mieltäni amisleikkauksia vastaan. Puhun tärkeistä asioista tunteen palolla sekä neuvottelen kylmäpäisesti kaupungin talousarviosta.

Olen kuluvalla valtuustokaudella toiminut Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja sekä valtuustoryhmämme varapuheenjohtajana. Tämän lisäksi olen Vihreiden nuorten puheenjohtaja 2016-2017 sekä päivätyökseni toimin eduskunta-avustajana. Aiemmista luottamustoimista mainittakoon Vihreiden taloustyöryhmän puheenjohtajuus sekä Tampereen ammattikorkeakoulun hallituksen jäsenyys vuosina 2014-2015.

Toivon, että voitte tukea minua Vihreiden varapuheenjohtajaksi, että voin paremmin nostaa teitä rakentamaan sitä tulevaisuutta, mikä tälle liikkeelle ja maalle halutaan.