Me tuemme Jaakkoa varapuheenjohtajaksi

Posted on Posted in Blogi

 

Anteron pitkä suositusteksti:

Vihreät valitsevat itselleen uuden puheenjohtajan ensi viikonloppuna. Draamaa on odotettavissa vähemmän kuin mihin viime päivinä on totuttu. Silti näilläkin vaaleilla vaikutetaan tulevaisuuteen ei vain yhden puolueen osalta, vaan koko yhteiskunnan.

Huomio keskittyy puheenjohtajakisaan, mutta kuten perussuomalaistenkin kohdalla, varapuheenjohtajilla on suuri merkitys. Yksi ehdokkaista on tamperelainen nuori vaikuttaja nimeltään Jaakko Mustakallio. Olen tuntenut Jaakon parin vuoden ajan ja hän on tehnyt minuun suuren vaikutuksen olemuksellaan, osaamisellaan ja erityisesti asenteellaan. Hän on selväsanainen, hallitsee talouden laajemmat kokonaisuudet sekä pienemmät yksityiskohdat ja hänen kanssaan on erittäin miellyttävä tehdä töitä.

Yksi osoitus tästä on muutama viikko sitten Jaakon kanssa käyty keskustelu lukukausimaksuista. Jaakko vastustaa niitä voimakkaasti ja hän ei Vihreiden nuorten puheenjohtajana voinut allekirjoittaa ajatuksiani. Siitä huolimatta kävimme rakentavan ja kunnioittavan keskustelun, jossa erityisesti molemminpuolinen ymmärrys lisääntyi. Jaakon taito kuunnella, argumentoida ja ymmärtää on jotain, mistä monen meistä poliitikoista tulisi ottaa oppia.

Tässä ajassa on poikkeuksellisen suuri merkitys sillä, kuinka kohtaamme toisemme. Voimme olla asioista täysillä eri mieltä, mutta meidän on pyrittävä parantamaan vuorovaikutusta erityisesti vastuullisessa asemassa olevien ihmisten välillä. Kuten olen monesti sanonut, ilman hyvää vuorovaikutusta meillä ei ole riittävästi kunnioitusta, luottamusta ja ymmärrystä tehdä työtämme hyvin. Jaakko Mustakallion osaamiselle ja positiiviselle asenteelle olisi paljon käyttöä.

Monelle teistä Jaakko Mustakallio on tuttu nimi. Toisten kannattaa painaa hänen nimensä mieleen. Olisin yllättynyt, jos hän ei istu ministeriaitiossa joku päivä.

– Antero Vartia

     

Haluatko mukaan suosittelemaan Jaakkoa? Ota yhteyttä Minna Manniseen (minna.manninen@vihreatnuoret.fi)