Työttömyys liki 18% – Tampere perustulon kokeilualueeksi?

Posted on Posted in Blogi
Ja muita kaupunginhallituksen asioita 5.10.

Tervehdys, tässä taas asioita kootusti kaupunginhallituksen kokouksesta.

Tarkastuslautakunnan arviointikertomus. Arviointikertomuksessa on monia hyviä huomioita sekä nostettu esiin toimenpiteitä, joita ei ole onnistuttu toteuttamaan asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Tässä liitteenä Arviointiraportti2014, josta kannattaa sivuilta 19-30 selata läpi vihre-keltainen-punainen -pallukat tavoitteiden onnistumisista ja epäonnistumisista vuodelta 2014.

Työttömyystilanne on Tampereella erittäin huolestuttava. Nyt elokuussa työttömyysaste Tampereella oli 17,7 prosenttia.  Työllistymispalveluihin lisäsatsauksista keskusteltiin ja tätä selvitetään. Ehdotin myös, että Tampere voisi hakeutua Sipilän hallitusohjelmassa mainituksi perustulokokeilualueeksi, jolla nykyiset sosiaaliturvan kannustinloukut poistuisivat. 

Työllisyysraportti
Klikkaa kuva suuremmaksi

Kaupungin välitilinpäätös (1-8) tulee valtuustoon.  Tällä hetkellä tilinpäätösennuste on -26 miljoonaa euroa, mikä vastaa noin 1,6 prosentin alijäämää koko budjetista. Viimevuonna luku parani vielä elokuun jälkeen melko reippaasti.

Tampereen kaupunki on yhtiöittämässä Logistiikka liikelaitostaan. Yhtiöittämisen taustalla on yhteistyö Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Tavoitteena on hankkia suuremmat ostovolyymit ja sitä kautta saatava säästö.

Euroopan investointipankin kanssa solmittiin takautuvasti rahoitussopimus -optio jopa 100 miljoonan euron velkaan asti. Euroopan investointipankki on myöntänyt lainan tunneliprojektia varten, mutta kaupunki voi käyttää kyseistä lainaa myös muissa myöhemmissä investoinneissa näin halutessaan.  Lainaoptio on erittäin edullinen

Täältä löydät vielä päätöspöytäkirjat liitteineen.

 Jaakko-Mustakallio-Tampere-1_sininen