Tiedote: Laukontorille Tampereen ”Löyly”, josta sittenkin pääsee uimaan

Posted on Posted in Blogi
Löyly
Löyly Helsingin Hernesaaressa. (Kuva: Aamulehti)

Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio kysyy tänään valtuustokyselyssään Keskustaan suunnitellun sauna- ja ravintolakokonaisuuden uintimahdollisuuksista.

Avantouinti on noussut viime vuosina yhdeksi suosituimmista terveysliikuntalajeista Suomessa, arvioi Suomen Latu. Yhdistyksen mukaan 100 000 suomalaista harrastaa avantouintia läpi talven ja lajin kokeilijoita on yli puoli miljoonaa. Tampereella on viisi saunallista avantouintipaikkaa, joista kaksi sijaitsee keskustan läheisyydessä. Rauhaniemessä ja Kaupinojalla saunojen kävijämäärät ovat olleet kasvussa.

Kysymyksessään Mustakallio vaatii selvitystä julkisuudessa velloneisiin tietoihin, missä satamamestari Matti Joki ilmoitti, ettei Laukontorille suunniteltuun sauna- ja ravintolakompleksiin sisältyisi mahdollisuutta pulahtamiseen Pyhäjärvessä vilkkaan satama- ja veneliikenteen takia.

Kyselyn vastauksessa selviää, että Laukontorille suunniteltuun sauna- ja ravintolakokonaisuuteen on tarkoitus järjestää myös mahdollisuus pienimuotoiseen uintiin Ratinan suvannossa.

– Turisteilla ja alan harrastajille on äärettömän tärkeää päästä kastautumaan saunomisen lomassa. Ilman uintimahdollisuutta saunapaikasta tulee täysi torso. Jos Laukontorille ei viihtyisää saunomiskokemusta kyetä rakentamaan, on pidettävä vaihtoehtona rakentaa sauna- ja ravintolakokonaisuus Mältinrantaan Finlaysonin palatsin taakse, sanoo Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio.

Valtuustokyselyssä kysyttiin myös mahdollisuudesta rakentaa saunapaikka Mältinrantaan.

Lue koko valtuustokysely vastauksineen täältä.

Lisätietoja:
Jaakko Mustakallio
Puh. 045 652 0589
jaakko.mustakallio@eduskunta.fi
www.jaakkomustakallio.fi