Haen Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtajaksi

Posted on Posted in Blogi

Yhdessä tekevän, poliittisesti vaikuttavan ja lähestyttävämmän ViNOn puolesta haen puheenjohtajaksi vuosille 2016-2017.

Jaakko lyhyesti

Olen 28-vuotias tamperelainen kaupunginvaltuutettu sekä kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja.  Valmistuin viime keväänä kauppatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta kun sain valmiiksi pro gradu -tutkielmani terveydenhuollon rahoituksesta.  Tutkielmani innoittamana toimin myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksessa.  Päivätyökseni toimin tällä hetkellä Opiskelijan Tampere ry:n toiminnanjohtajana.

Lähdin mukaan vihreisiin vuonna 2012 ennen kunnallisvaaleja. Olen siitä lähtien ollut aktiivisesti mukana puolueen toiminnassa.  Valtakunnallisella tasolla olen toiminut puoluevaltuuskunnan jäsenenä sekä puolueen talouspoliittisen työryhmän puheenjohtajana.  Muista nykyisistä ja menneistä luottamustehtävistäni voit lukea täältä.

Politiikka veti minut mukaansa, koska haluan muuttaa ympäröivää maailmaamme inhimillisemmäksi, vastuullisemmaksi ja avoimemmaksi. Minua hirvittää, kuinka huonosti poliittisissa päätöksissä kannetaan ekologista, sosiaalista ja taloudellista vastuuta ja olen valmis laittamaan itseni likoon asioiden parantamiseksi.

Persoonaltani olen hyvin sosiaalinen, positiivinen ja yhdessä tekemiseen uskova tyyppi, joka lähestyy asioita tekemisen kautta ratkaisukeskeisesti.  Voit myös vilkaista, mitä muut ovat minusta sanoneet eduskuntavaaleissa täältä.  Vapaa-aikanani teen erilaisia vihreitä ja opiskelijajärjestötehtäviä, käyn pitkillä kävelyillä sekä pelaan jalkapalloa, futsalia ja fresbee-golfia. Talvisin uskaltaudun myös avantouimaan aina silloin tällöin.

Olen siis tällainen politiikan ja järjestökentän sekatyöhenkilö, jolla on erittäin vahvaa kokemusta ja osaamista ehtinyt tarttua niin puheenjohtajana, esihenkilönä kuin toteuttajana. Näitä taitoja käytän innokkaasti ja ahkerasti asioiden kehittämiseen :)

ViNO 2016-2017?

ViNOn ensivuoden toimintasuunnitelma- ja strategialuonnokset antavat viitteitä erinomaisista suuntaviivoista uusille toimijoille.

Vahva oppositiopolitiikka. ViNOn on kerrottava äänekkäästi, kun hallituksen tekemän politiikan sanat ja teot ovat jatkuvasti vahvassa ristiriidassa. ViNOn on sanottava, ettei ympäristön kunnioittamista ole, kun turvesoita revitään auki vanhakantaisia energiaratkaisuja varten. ViNOn on osoitettava, että on valehtelua väittää leikkauksia oikeudenmukaisiksi tai toiminnan kehittämiseksi, kun leikataan pääasiassa vain köyhimmiltä, opiskelijoilta ja sairailta.  ViNOn on näytettävä, ettei yhdenvertaisuus ole hallituksen politiikan keskiössä, kun ihmisiä edelleen pakkosterilisoidaan sukupuolenkorjauksissa ja ihmisten välinen tasa-arvo muka kuitataan valmiiksi yhdellä hallitusohjelmakirjauksella.

ViNOn ääni saadaan parhaiten kuuluviin tekemällä yhdessä laajempia kampanjoita järjestökentän kanssa sekä parantamalla nopean reagoinnin prosessejaan. Laajemmilla, tietyn teeman alle rakennettavilla kampanjoilla saadaan suurempi vaikuttavuus aikaan kuin useilla pienemmillä kampanjoilla. Myös järjestökentän on helpompi osallistua ja suunnitella omaa toimintaansa eri kampanjoita tukien, kun valtakunnallisen tason kampanjafokus ei vaihdu liian tiuhaan. Järjestöllinen kehittäminen aina toimintaryhmistä suurien järjestöjen tukemiseen on tehtävä järjestöjen tarpeita tarkasti kuunnellen. Nopean toiminnan reagointiin on myös tuotava järjestelmällisyyttä. Vauhdilla poliittisessa keskustelussa nouseviin asioihin on nykyisessä hetkisessä mediaympäristössä vastattava ensimmäisten joukossa tullakseen kuulluksi.

Kuntavaalit 2017. Kuntavaalit ovat monille ViNOlaisille ehdokkaille ne ensimmäiset isommat vaalit. ViNOn on keskitettävä paljon aikaa ja resursseja vaikuttavan kuntavaalikampanjan suunnitteluun ja toteutukseen. ViNOn on luotava mielekkäitä koulutuksia, tukitoimintoja sekä jaettava parhaita käytäntöjä. Lisäksi ViNOn on yhteistyössä järjestöjen kanssa laitettava kädet saveen ja tehtävä aktiivista ehdokasrekrytointia. Olen itse noussut ensikertalaisena 500 äänen äänisaaliilla valtuustoon ja toimin nyt Tampereen kaupunkiseudun politiikan ytimessä.  Toivon, että pääsen antamaan ViNOlle asiantuntemustani niin substanssissa kuin kampanjoinnissakin ja onnistumme nostamaan valtavan määrän uusia ViNOlaisia kaupunkien ja kuntien valtuustoihin ympäri Suomen.

Tasa-arvoinen terveydenhuolto kaikille. Nyt käynnissä olevilla muutoksilla sosiaali- ja terveyspalveluihimme on erittäin vaikuttavat ja pitkäkantoiset seuraukset.  Terveyserot kasvavat jo nyt jatkuvasti Suomessa ja ViNOn on osoitettava, ettei hyvä terveys saa olla lompakon paksuudesta kiinni. Uskon, että pystyn tuomaan tähän keskusteluun paljon osaamistani.

Pystyn antamaan ViNOlle seuraavan kahden vuoden aikana runsaasti aikaani ja tarmoani. Olen hakeutumassa pääkaupunkiseudulle työelämään ja tämä mahdollistaa hyvin ViNOn puheenjohtajana toimimisen.

Kiitos, kun jaksoit lukea näin pitkälle. Nyt toivon, että saisin vielä sen viimeisen ja tärkeimmän tuen liittokokouksessa, koska haluan olla muuttamassa maailmaa teidän kanssanne.

– Jaakko

jaakko.mustakallio(a)vihreat.fi
0456520589

Facebook poliitikkosivu
Facebook henkilökohtainen profiili
Twitter
Instagram
jaakkomustakallio.fi

Jaakko nettisivuille