Ensi kesänä iltatorille – mars!

Posted on Posted in Blogi
Tori
Valtuusto hyväksyi aloitteemme iltatorikokeilusta kesälle 2014!

Teimme elokuun kokouksessa aloitteen Laukontorin iltatorien mahdollistamisesta kaupunkilaisten iloksi ja käyttöön.  Se kuitenkin virkamiesten puolesta tyrmättiin, mutta teimme asiaan muutosesityksen ja iltatoreista pitäisi päästä nauttimaan jo ensikesänä. 

Aloitteen perusteluihin alunperin kirjasimme seuraavia syitä.  Tampereen torit ovat pääsääntöisesti auki vain aamuisin.  Tammelantori on auki klo 14 saakka arkisin ja lauantaisin ja Laukontori on auki vain klo 17.30 saakka. 

Runsaan palautteen mukaan meillä on runsaasti torille haluavia kaupunkilaisia, joille kyseisiin aukioloaikoihin ehtiminen on varsin haastavaa.  Jos kaupunkilainen on päivätöissä, ei hänelle jää kuin yksi päivä viikossa aikaa ehtiä nauttimaan torielämästä vain yhtenä päivänä viikossa eli lauantaisin. 

Valtuustoaloitteen vastauksessa saamme kuitenkin lukea, ettei syitä aukioloaikojen pidentämiselle torikauppiaiden mielestä ei ole, koska ilmeisesti se ei kuulu perinteikkääseen torikauppakulttuuriin.  Meidän mielestämme kuitenkin kaupungin tehtävänä on mahdollistaa elinkeinotoimintaa myös nykyaikaiselle toritoiminnalle.  Kaupunki ei saa seistä torikahvila-, -ravintola ja –myynti yrittäjien tiellä, jotka tulisivat mielellään tarjoamaan palveluitaan myös myöhäisestä iltapäivästä aina iltaan saakka halukkaille kaupunkilaisille.  Tahdomme muistuttaa, että tässä ei ole tarkoitus pakottaa ketään toriyrittäjää toimimaan torilla iltaan saakka.  Uskomme kuitenkin vahvasti, että torikahviloiden, ravintoloiden ja kojujen suuri kysyntä kesä-iltapäivisin ja iltaisin luo varmasti myös toreille tarjonnan, jos sen aukioloaikojen sääntelyn avaamisella mahdollistamme.   

Tästä syystä vihreä valtuustoryhmä tekee seuraavan muutosesityksen

”Kaupunki selvittää iltatorikokeilun kustannukset ja mikäli taloudellista tai muuta estettä ei ole, toteutetaan Tampereella iltatorikokeilu kesällä 2014. Sen tulosten perusteella päätetään mahdollisen iltatoritoiminnan jatkoedellytyksistä ”

Esitys hyväksyttiin valtuustossa yksimielisesti! Torille – mars!

Kuva: tampere.fi

Blogikuva_8.2013