Velkakello, jolla on todellista merkitystä

Posted on Posted in Blogi

Ilmastovelka.fi kertoo paljonko Suomen on vähennettävä ilmastopäästöjä

Yhteiskunnallinen keskustelu päästöjen vähentämisestä käy kuumana. Väittelyä käydään päästöjen määrän vähentämisestä, vaikka Pariisin ilmastosopimus kertoo meille tarkkaan, kuinka paljon päästöjä on nyt vähennettävä.

Nyt yhteiskunnallinen keskustelu on viimein käännettävä siihen, miten vähennämme vaaditun määrän ilmastopäästöjä, että saavuttaisimme Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteen. Siksi olemme tänään julkaisseet ilmastovelka.fi palvelun, jossa voi käydä katsomassa Suomen sekä henkilökohtaisen ilmastovelan määrän verrattuna Pariisin ilmastosopimukseen. 

Osa varmasti muistaa, kuinka eduskuntavaaleissa 2015 julkisen keskustelun kaappasi Suomen talouden velkakello, jonka keskuskauppakamari pystytti Helsingin Aleksanterinkadulle. Silloin puolueet kilvoittelivat siitä, miten suuria leikkauslistoja kukin tekisi.

Nyt ilmastovelka on konkretisoitava samalla tavalla jokaiselle suomalaiselle. Julkisessa keskustelussa tulisi kilvoitella siitä, miten nopeasti ja millä keinoilla tarvittavia päästöleikkauksia tehtäisiin, että Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteeseen päästäisiin. Tällä hetkellä Suomen on leikattava päästöjään 49,14%, että sopimuksen tavoite saavutettaisiin. 

Katso lisää: ilmastovelka.fi