Tampereen vihreän valtuustoryhmän poliittinen tilinpäätös

Posted on Posted in Blogi

Aidon avoimuuden ja äänestäjän kuluttajansuojan puolesta!

Mikä erottaa puolueita toisistaan? Kuitenkin puolueet ja poliitikot ovat päättämässä yhteisestä asioista – sinunkin asioistasi.  

Tämän poliittisen tilinpäätöksen tarkoituksena on lisätä kunnallispolitiikan avoimuutta ja äänestäjän kuluttajansuojaa mahdollistamalla ryhmän toiminnan parempi arviointi kokonaisuutena. Kunnallispolitiikkaa tehdään niin monessa toimielimessä ja niin suuren joukon toimesta, että tarve selkeille koosteille on ilmeinen.  Vihreiden poliittinen tilinpäätös on ensimmäinen muotoaan Tampereella ja harvinaislaatuinen koko Suomessa.  

Tilinpäätöksestä käy ilmi muun muassa, että vihreä ryhmä käytti vuoden aikana 207 puheenvuoroa ja jätti 15 valtuustoaloitetta. Tilinpäätös kuvaa myös sitä, kuinka yksittäisen vaaliohjelman tavoitteita on mahdollista toteuttaa vaikeasta taloustilanteesta huolimatta yhteistyöhön satsaamalla. Vaikuttaminen laajassa koalitiossa perustuu dialogiin ja haluamme tällä tilinpäätöksellä edistää sitä yhteisen pormestariohjelman hengen mukaisesti kaikkien tamperelaisten kanssa