Ehdolla vihreiden pormestariehdokkaaksi

Posted on Posted in Blogi

Isoja uutisia. Olen asettunut ehdolle Tampereen vihreiden pormestariehdokkaaksi.

Uskon, että tulevalla pormestarikaudella on kaksi tavoitetta, joihin tulisi keskittyä ylitse muiden. Onnelliset tamperelaiset, ja vihreästi kasvava kaupunki.

Tampere ja koko Suomi on nyt tiukassa paikassa. Me selviämme tästä yhdessä. On aika laittaa perusasiat kuntoon, ja lisätä tamperelaisten onnellisuutta ja hyvinvointia.

Mielenterveyspalveluiden useiden kuukausien jonoja on lyhennettävä, ja palvelut tuotava kouluissa ja terveyskeskuksissa niitä tarvitsevien ulottuville. Koulujen suuria ryhmäkokoja on pienennettävä. Erityisesti olen huolissani heikosti pärjäävistä poijista: jo nyt joka kahdeksas 9-luokkalainen poika ei osaa lukea. Koronatilanne heikentää entisestään lähiopetusta.

Onnellisuutta ja hyvinvointia lisätään myös laadukkailla harrastusmahdollisuuksilla ja lähiliikuntapaikoilla, ja pitämällä huolta kukoistavasta tapahtuma- ja kulttuurielämästämme Tampereella.

Vihreästi kasvava kaupunki vähentää määrätietoisesti ilmastopäästöjä. Arjen kestävät elämänvalinnat on tehtävä kaikille mahdollisimman helpoksi. Tähän päästään laajentamalla ratikkalinjoja, rakentamalla lähijunille kattava verkosto, sekä parantamalla pyöräilyn edellytyksiä. Energiantuotannossa fossiiliset polttoaineet on vaihdettava kestäviin ratkaisuihin. Varmistetaan, että jokaisella asuinalueella on omat kukoistavat lähipuistonsa ja -metsänsä.

Tamperelaisten Vihreiden yhdistysten jäsenten kannattaa tarkkailla sähköpostiaan, koska jäsenet pääsevät äänestämään pormestariehdokkaasta neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä 4.-18.12.2020.

Kiitän lämpimästi saamastani kannustuksesta, ja toivon tukeanne. Tehdään yhdessä vihreä vaalivoitto Tampereella!