Aamulehti kansi1
Lue Aamulehden tekemä henkilöhaastattelu Jaakosta klikkaamalla kuvaa.

Arvoni

Oikeudenmukaisuus. Yhteiskunnan tulee luoda ihmisen varallisuudesta riippumaton tukiverkko ja ponnahduslauta hyvään elämään.

Vapaus ja yhdenvertaisuus. Ihmisellä tulee kulttuuritaustasta, sukupuolesta tai sosiaalisesta asemasta huolimatta olla vapaus saavuttaa yhteiskunnassa haluamansa asema.

Kannustavuus. Yhteiskunnan tulee mahdollistaa, ettei kannustinloukkuja olisi ja ihmisen oma ponnistelu kannattaa kaikissa tilanteissa.

*

Visioni

Osaaamiseen uskova hyvinvointivaltio, missä laadukas koulutus varhaiskasvatuksesta aina korkeakouluihin on se keino, jolla tulevaisuutta rakennetaan ja tasa-arvoa kaikkein parhaiten luodaan.

Oikeudenmukainen hyvinvointivaltio, missä turvaverkoista pidetään huolta ja missä vanhakantaisia rakenteita kehitetään määrätietoisesti, muttei ihmisiä eriarvoistavasti.

Feministinen hyvinvointivaltio, missä tytöt voivat kiipeillä puissa ja pojat harrastaa tanssia - missä ennakkoluulojen lasikattoja rikotaan jatkuvasti.

*

Työura

15-vuotiaasta saakka olen tehnyt töitä määrätietoisesti erilaisia kokemuksia keräten. Olen toiminut muun muassa:

- Kehitysvammaisten avustajana
- Rakennusapumiehenä
- Puhelinmyyjänä (A-lehdet)
- McDonald'sin ja Finnkinon työntekijänä
- Varastomiehenä Metson Lokomolla
- Vakuutusasiantuntijana (OP-ryhmä)
- Meklaripalveluiden projektityöntekijänä (OP-ryhmä)
- Toiminnanjohtajana (Opiskelijan Tampere ry)
- Eduskuntaryhmän puheenjohtajan avustajana

Tarkempi työhistoriani täällä (linkki).

Tarinani

Määrätietoinen, positiivinen tekijä

Tempauduin mukaan politiikkaan opiskelijatoiminnasta kun huomasin, että aktiivisella ja määrätietoisella otteella muutosta parempaan on mahdollista saada aikaan. Positiivisella asenteella ja luovalla ajattelulla onnistuin luomaan inhimillisempiä ratkaisuja! Olen aikaansaava kaupunginvaltuutettu sekä olen käynnistänyt kaksi suurta kampanjaa: Huominen ilman pelkoa – järjestäytynyt rasismi rikoslakiin sekä Tampere – Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki.  Uskon, että positiivisella ja määrätietoisella työllä maailma muuttuu – askel kerrallaan. 

Tukiverkkoihin tipahtanut tuntee niiden tärkeyden

Olen keskiluokkaisesta perheestä ja olen yleensä saanut sen, mitä elämiseen tarvitsen. Kuitenkin 22-vuotiaana opintoni keskeytyivät vakavan selkäsairauden takia. Olin pitkään sairaslomalla ja odotin leikkaukseen pääsyä. Minulla ei ollut yksityistä vakuutusturvaa tai mahdollisuutta nopeaan leikkaukseen. Lopulta pääsin julkisen terveydenhuollon kautta leikkaukseen, sain erinomaista hoitoa ja paranin – sekä lopulta tein pro graduni terveydenhuollon rahoituksesta. Ymmärsin, että ilman yhteiskunnan tukiverkkoja en olisi tässä, missä nyt olen.

Monipuolinen osaaja

Olen aina kulkenut erilaisia kokemuksia keräten. Peruskouluni kävin Steiner-koulussa ja lukion ilmaisutaidon erityislukiossa. Perinteisten jalkapallon ja jääkiekon lisäksi harrastin kavereideni mielestä hassuja harrastuksia, kuten viulun soittoa sekä näyttelemistä. Armeijassa etenin reservin vänrikiksi, jonka jälkeen päädyin opiskelemaan kauppatieteitä yliopistoon. Työkokemusta olen kartuttanut eri aloilta, aina puhelinmyynnistä kehitysvammaisten avustamiseen sekä vakuutusyhtiön asiantuntijatehtävistä Opiskelijan Tampere ry:n toiminnanjohtajana toimimiseen.  Monipuolinen tausta auttaa tuomaan uusia näkökulmia ja luomaan ratkaisuja haasteisiin. 

Politiikan virstanpylväät

Syntynyt Tampereella

17.7.1987

Tulee valituksi Tampereen kaupunginvaltuustoon

30.10.2012

Valmistuminen kauppatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta

1.2.2015

Valinta Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi

1.6.2015

Aloittaa Vihreiden nuorten puheenjohtajana

1.1.2016

Aloittaa eduskuntaryhmän puheenjohtajan avustajana

1.5.2016