Puoluesihteeriohjelma

Posted on Posted in Blogi

Vihreät ovat voima inhimillisyyden, oikeudenmukaisuuden ja luonnon puolesta. Mutta meidän on saatava uusi luottamus. Olemme menettäneet merkittävän määrän äänestäjiä. Heidät haluamme voittaa takaisin – ja enemmän. Puoluesihteerin tehtävänä on uudistaa organisaatio, joka mahdollistaa tämän. Tähän minä pyydän teidän luottamustanne.

Tavoitteeni on, että seuraaviin eduskuntavaaleihin Vihreät saavat 200 000 uutta äänestäjää. Tässä 10 kohdan ohjelma sen toteuttamiseksi.

 

1. Kaikki mukaan ja pilkettä silmäkulmaan

Tavoitteeni on, että kutsumme kaikki mukaan muuttamaan maailmaa. Otetaan uudet jäsenet avosylin vastaan. Tehdään muutos yhteiskunnassa, mutta tehdään se pilke silmäkulmassa. Tapahtumat, hyvinvoivat vapaaehtoiset, ilo ja nauru: ne tuovat jatkossa myötätuulen Vihreisiin. 

 

2. Suuntaa ja fokusta

Vihreiden olemassaolon tarkoitus on oltava kirkas maailmassa, jossa muutkin puolueet puhuvat ilmastokriisin ratkaisuista. Valitaan puheenjohtajien johdolla ne Suomen ongelmat, jotka haluamme muuttaa. Tehdään suunnitelma ja toteutetaan se. Puolueorganisaation tehtävä on mahdollistaa tämä työ. 

 

3. Sitkeää, kärsivällistä työtä

Puoluesihteerin paikalla on hyödyksi, jos on hiukan liikaa energiaa, ja minulta sitä löytyy. Kokemukseni varapuheenjohtajana ja puolueen luottamustoimissa on opettanut, että pidän valtavasti ihmisten innostamisesta, taustatyöstä ja siltojen rakentamisesta. Ja tulevat vuodet haluan keskittyä niihin, itse ehdolla olemisen sijaan. Olen valmis jäämään pois Tampereen valtuuston johtotehtävistä, enkä olisi ehdolla tulevissa eduskuntavaaleissa. 

 

4. Uudistetaan organisaatio

Resurssien vähetessä on mahdollisuus uudistaa organisaatio vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Ravistellaan vuosien varrella pinttynetä tapoja, ja keskitytään olennaiseen luoden innostavia uusia tapoja edistää vihreitä tavoitteita. 

 

5. Strategista kasvua

Menetimme ääniä paljon ydinalueillamme suurilla kaupunkiseuduilla. Meidän on vallattava pääkaupunki, sekä suuret keskukset takaisin. Samalla on luotava polku kansanedustajapaikkojen saamiseksi Hämeen, Vaasan, Satakunnan ja Lapin vaalipiireissä. Vaalipiirit eivät ole samanlaisia, joten tehdään erilaisia asioita eri vaalipiireissä.

 

6. Uudet kanavat käyttöön

Koputetaan oville, luodaan uusia konsepteja ja mennään ryminällä TikTokiin. Tehdään Vihreistä olohuone kaikille, joille luonto on lähellä sydäntä. Oli koti sitten korvessa tai kaupungissa. 

 

7. Vahvistetaan mielenterveyttä ja johtamista

Työntekijät uupuvat ja vapaaehtoiset äänestävät jaloillaan, jos ihmisten hyvinvoinnista ei huolehdita. Vahvistetaan mielenterveysnäkökulmaa osana johtamista, minulla on vuosien kokemus esihenkilönä sekä tiiminvetäjänä. 

 

8. Opitaan myös menneestä

Myös menneestä voidaan oppia: miten nousimme aiemmin? Haluan katsoa sekä Vihreiden juuriin, että tulevaan. Puhalletaan yhteen hiileen. Tehdään se eduskunnan lisäksi alue- ja  kaupunginvaltuustoissa, ja pienimmänkin yhdistyksen kokoushuoneessa. 

 

9. Ei anneta muiden määrittää meitä

Panostetaan siihen, että Vihreät saa hyvän vireen. Tulevaisuuden Vihreä puolue ei ole muiden määrittämän tarinan vanki. 

 

10. Työ alkaa nyt

Presidentinvaalit, eurovaalit sekä kunta- ja aluevaalit ovat jo nurkan takana. Aikaa ei ole hukattavaksi. Samalla on nostetava katse seuraaviin eduskuntavaaleihin ja aloitettava ehdokashankinta. 

 

Haen puoluesihteeriksi Seinäjoen puoluekokouksessa 9.-11.6. ja toivon tukeanne. Tervetuloa mukaan tekemään kampanjaa laittamalla viestiä vaikka täällä.