Kintulammen laajennus parantaa Tampereen retkeilymahdollisuuksia

Posted on Posted in Blogi

Luonnossa retkeilevien riemuksi Kintulammen suosittu luonnonsuojelualue laajenee. Luonnonsuojelualueen laajentamien kaupunkilaisille ja matkailijoille enemmän virkistys- ja luontomatkailumahdollisuuksia lähelle Teiskoon.

Kintulammen luonnonsuojelualue onkin saavuttanut koko perheen retkeilykohteena suuren suosion! Kävijämäärien arvioidaan ylittyvän jopa nelinkertaisesti, kun Kintulammilla on käynyt vuonna 2018 jopa 40.000 vierailijaa vuodessa.

Nyt alue laajenee jopa 160 hehtaarilla. Se tarkoittaa uusia reittejä, polkuja, nuotiopaikkoja ja muuta luonnonsuojelualueen infraa yhä kasvavalle määrälle kävijöitä.

Todella surullinen ja outo näytelmä nähtiin kuitenkin maanantaina kaupunginhallituksessa, kun asiasta päätettiin. Kokoomuksen ryhmänjohtaja Sasi esitti luonnonsuojelualueen laajennuksen hylkäämistä. Onneksi Sasin esitys kaatui äänestyksessä, kun vain Perussuomalaisten ja Keskustan edustajia lähti siihen mukaan ja Kintulammen laajennus toteutui äänin 9-4.

Esityksellään Kokoomus asettui valtuuston budjettia vastaan, missä rahat oli varattu maanhankintaan. Tällaisia rahoja ei voi siirtää toisaalle vastoin valtuuston päätöstä. Kummallista on, että heti vuoden ensimmäisessä kaupunginhallituksessa Kokoomus yritti rikkoa koalition budjettisopua.

Samalla Kokoomus jatkoi luontovihamielistä linjaansa, millä he vuosi sitten yrittivät estää Hervannan Makkarajärven luonnonsuojelualueen perustamisen kirjoittamalla hylkäämisesityksen nenäliinaan.

Nyt viimeistään tulisi olla kaikille selvää, ettei luonto- ja ympäristöasiat ole kaikkien puolueiden agendalla.

Jaakko Mustakallio (vihr)
Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja